Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimi Yaptık

Okul Meclis Başkanlığı Seçimi Yapıldı

 

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması kapsamında okulumuzda öğrenci meclis başkanı ve üyeleri seçimi gerçekleştirildi.

Oy çokluğuyla seçilen 2  öğrenci okul başkanlığı için adaylıklarını koydular.

Başkanlık için aday olan öğrenciler propaganda çalışmalarını yürüttüler.  Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli  yerlerine  asma fırsatını buldular.

Okul Seçim Kurulu ve Sandık Kurulu tarafından gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda Salimcan DAL  okul başkanlığına, Damla ŞAHMURAT yardımcılığa seçilmiştir.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi ve divan üyelerini kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

04-11-201904-11-201904-11-201904-11-2019



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi